Assortiment

Deze site werkt prettiger als u javascript aanzet.

Natuurlijke Koudemiddelen


Het gaat momenteel heel snel in de wereld van koeling en airconditioning.
Door het stapsgewijs uitvoeren van de F-gas reglementering (EU) 517/2014, worden er steeds minder gehalogeneerde fluorkoolwaterstoffen HFK’s op de markt gebracht.
Daarnaast dragen deze sterk bij tot het broeikaseffect.

De productie afbouw van deze synthetische koudemiddelen startte in 2015 en loopt tot 2030.Deze afbouw heeft ook rechtstreekse gevolgen op de markt.
Een eerste gevolg is ongetwijfeld de dramatische prijsverhogingen en alvast één fabrikant die volgend jaar stopt met de verkoop van R404A.
Maar anderzijds staan ook andere koelmiddelen zoals R134a ( auto-industrie ) ernstig onder druk.
Kortom, welke toekomst de synthetische koudemiddelen op vandaag hebben is volledig onduidelijk en winnen, misschien ook terecht, de natuurlijke koudemiddelen steeds meer aan belangrijkheid.

Natuurlijke koudemiddelen zoals de koolwaterstoffen (propaan R290, isobutaan R600a, propeen R1270) en koolstofdioxide (CO2, R744), alsook ammoniak (NH3, R717) hebben een “zero” ODP en ook hun GWP is te verwaarlozen.
Voegen we er nog aan toe dat deze koudemiddelen in hun oorspronkelijke vorm in de natuur beschikbaar zijn, dan vormen deze zondermeer de koudemiddelen van de toekomst.

Als antwoord op de verschuiving van synthetisch naar natuurlijk, volgt ECR-Belgium de ‘nieuwe’ technologieën kort op en brengt ze deze technologieën/producten met meerwaarde onder in haar productfolio.
Op vandaag beschikt ECR al over CO2 kits bestemd voor kleine capaciteiten, propaan chillers en zelfs klimaatsystemen op basis van water.

Ons gamma.
Verberg boodschap