Assortiment

Deze site werkt prettiger als u javascript aanzet.

ECR Belgium verdeelt >B< MaxiPro-persverbindingen

Is de lasser uitgestorven? Of heeft hij aan kwaliteit ingeboet? Zijn de klassieke lasverbindingen een zeldzaam fenomeen geworden? Is er geen vertrouwen meer in de lastechniek? “Niets van dat alles”, lacht Filip Van Hulle, salesmanager bij de koeltechnische groothandel ECR Belgium. “Het is onze taak om de installateur maximaal te ondersteunen, zodat hij zich volledig kan concentreren op koeltechniek. Onze tijdbesparende én betrouwbare verbindingen kunnen hier zeker bij helpen.”

De >B< MaxiPro-persverbinding – een ontwikkeling van Conex Bänninger – is een innovatieve methode voor het maken van persverbindingen geschikt voor de airconditioning en koeltechniek. Het principe wordt al enige tijd toegepast in de sanitaire en verwarmingsbranche, maar dat betekende nog niet dat toepassing in de koeltechniek zomaar kon. Druk is nooit een thema geweest bij de w-installateur en als er een lek was… er kwam toch maar water uit.

“Alvorens de >B< MaxiPro-persverbindingen op de markt te brengen, werden ze uitvoerig getest voor koeltechnische toepassingen en heeft het personeel van ECR Belgium opleidingen gevolgd bij de fabrikant”, vervolgt Filip Van Hulle. “Geen halfslachtig werk door een product te verkopen zonder de noodzakelijke service. We gaan zelfs nog een stapje verder. We raden de installateurs sterk aan om onze gratis opleiding te volgen, want er hangt voor hen een belangrijk voordeel aan vast. Iedere installateur die de opleiding volgt en slaagt in de theoretische en praktische test, wordt gecertificeerd bij Conex Bänninger waardoor de standaardgarantie van een >B< MaxiPro-persverbinding wordt verlengd van 1 tot 5 jaar.”

Driepunts-perstechnologie
Waaruit bestaat de >B< MaxiPro-persverbinding? Het is een robuust perssysteem dat toegepast kan worden voor het maken van permanente verbindingen. Door een gepatenteerd ontwerp kunnen deze snel en eenvoudig worden uitgevoerd. Het systeem is gebaseerd op een driepunts-perstechnologie waarbij de verbinding op drie plaatsen geperst wordt, zodat die kan worden gebruikt tot een maximale druk van 48 bar en dus geschikt is voor onder meer R1234yf, R1234ze, R32, R449A, R513A, R450A, R452A, R134a, R404A, R407C, R407F, R410A en R507. De O-ring van HNBR is speciaal ontworpen voor toepassing in het temperatuurbereik van -40°C tot +121°C. >B< MaxiPro wordt uitsluitend gebruikt met koper (zacht of half hard), nooit met aluminium, staal of kunststof. Persverbindingen zijn beschikbaar in rechte koppelstukken, bochten (45° en 90°), T-stukken, eindkappen en verloopstukken, in de diameters 1/4” tot 1 1/8”.

“Met >B< MaxiPro kan de installateur in een wip een betrouwbare verbinding maken zonder in te boeten op kwaliteit”, besluit Filip Van Hulle. “Bovendien moet je niet meer rondsleuren met een lasapparaat, zilversoldeer, stikstofflessen en veiligheidsapparatuur.”

De nieuwe Rothenberger Romax Compact perstang is ergonomischer dan zijn voorganger en de werktijd van de accu is sterk verbeterd.

Door Rudy Gunst

ECR Belgium verdeelt >B< MaxiPro-persverbindingen
Verberg boodschap