Assortiment

Deze site werkt prettiger als u javascript aanzet.

i-MINILide voor een betrouwbare registratie

i-MINILide voor een betrouwbare registratie

De temperatuursregistratie i-MINILide van de Franse fabrikant Microlide heeft een belangrijke update gekregen. Voortaan is er ook een draadloze versie beschikbaar, wat de weg opent naar nieuwe toepassingen zonder bekabeling en breekwerk. Hierdoor is de i-MINILide nog meer dan vroeger de perfecte combinatie tussen eenvoud en betrouwbaarheid. i-MINILide wordt in België verdeeld door de koeltechnische groothandel ECR Belgium.

i-MINILide is een onafhankelijk registratieapparaat voor temperatuur, vochtigheid, analoge signalen of vrije contacten (afhankelijk van de versie). Het toestel beheert de metingen, slaat ze op in het interne geheugen en zendt een alarm uit indien ingestelde limieten worden overschreden. Exporteren van de meetgegevens in gedetailleerde tabellen of uitgetekende grafieken kan zowel op een smartphone, tablet of pc. Of op het toestel zelf dankzij de 5” kleuren touchscreen.

Kabelloos:
“De nieuwe versie kan volledig kabelloos”, vertelt Karel Engelen,Technical Sales bij ECR Belgium. “Vooral bij renovatie moet de installateur zich nu geen zorgen meer maken over de bekabeling voor een betrouwbaar registratiesysteem, wat bij bestaande installaties niet altijd eenvoudig is om op een elegante manier weg te werken. De dataloggers kunnen probleemloos tot op 15m van de i-MINILide worden geplaatst, maar een opmerkelijke troef is dat iedere datalogger op zijn beurt fungeert als relais-station. Zo kan je gemakkelijk een netwerk aanleggen dat honderden meters ver reikt. Valt een datalogger uit door bijvoorbeeld een lege batterij, dan nemen de andere dataloggers over om de signalen door te sturen. Maar vooraleer dit gebeurt, heeft de gebruiker toch al enkele alarmsignalen genegeerd die hem waarschuwen dat de batterij bijna leeg is!”.

Eenvoudige opstart:
Aan het draadloze meetstation i-MINILide kunnen tot 64 kanalen worden gekoppeld. Dit gaat van temperatuur- en vochtigheidsmeters al of niet gecombineerd, tot allerhande contacten zoals deurcontacten of andere droogcontacten. Er bestaan drie verschillende modellen voelers: iMINIHF-T (temperatuur), iMINIHF-S (temperatuur of vrij contact) en iMINIHF-T+H (temperatuur en vochtigheid).

“Het grootste voordeel van dit systeem is zijn eenvoud”, besluit Karel Engelen. “Hiermee kan de installateur aan zijn klant een betaalbaar systeem aanbieden dat uiterst betrouwbaar is en waarmee de installateur geen kopzorgen zal hebben over de plaatsing. Inbedrijfstelling is heel eenvoudig. Het volstaat om de centrale en de dataloggers te plaatsen en het opstartprogramma leidt de installateur door de registratie. Doordat elke datalogger een vrije naam krijgt – bijvoorbeeld “koelcel charcuterie” – zal ook de eindgebruiker perfect op de hoogte zijn van de werking van zijn installatie. De periodiciteit van de metingen wordt vrij ingesteld, waarbij je er enkel rekening mee moet houden dat bij hogere frequentie van de metingen, de opslagruimte sneller vol zal raken. Maar in alle omstandigheden blijft voldaan aan de HACCP eisen.”

Bron: Rudy Gunst

Download hier ook het artikel in PDF voor extra productinfo:
iMinilide (PDF)
Verberg boodschap