Assortiment

Deze site werkt prettiger als u javascript aanzet.

Klanten van ECR Belgium bezoeken Emerson/DWM Copeland

Onlangs trok de koeltechnische groothandel ECR Belgium met een 100-tal klanten naar de fabriek van Emerson/DWM Copeland in Welkenraedt voor een boeiende mix van theorie en praktijk. Een bezoek aan de productielijnen, kennismaken met nieuwe condensing units en de toekomstvisie van een vooraanstaande Europese fabrikant ontdekken, meer moest dat niet zijn voor een inspirerende dag.

“Een dag zonder productiviteit zullen we ruimschoots goedmaken met een sterk programma zodat jullie productiviteit in de toekomst nog zal toenemen”, beloofde Filip Van Hulle, sales manager bij ECR Belgium, de meereizende installateurs. Het bleken uiteindelijk profetische woorden, want achteraf hoorde je op de bus inderdaad alleen maar positieve feedback en geanimeerde gesprekken over toepassingsmogelijkheden en ervaringen.

Emerson Climate Technologies is een wereldspeler op het gebied van verwarming, ventilatie, airconditioning en koelinstallaties voor residentiële, industriële en commerciële toepassingen. Het bedrijf onderscheidt zich door de combinatie van technisch hoogwaardige producten en diensten van bekende merken met de eigen vaardigheden op het gebied van ontwerp, uitvoering en distributie om betrouwbare, energie-efficiënte klimaatsystemen te ontwikkelen. In Europa telt Emerson Climate Technologies vijf fabrieken: Cookstown (Noord-Ierland), Kolin en Mikulov (Tsjechië), Alpago (Italië) en Welkenraedt (België). De vestiging in ons land concentreert zich op de productie van middelgrote en grote Copeland Scroll™ compressoren.

R&D
“Copeland is de uitvinder van de Scroll™ techniek”, vertelt Jack Quadflieg, sales manager Benelux bij Emerson Climate Technologies. “We zijn de bakermat van deze techniek die voor uitstekende prestaties heeft gezorgd in refrigeration, commerciële en residentiële koeling en transport. Maar dit betekent niet dat we op ons succes blijven teren. In Welkenraedt beschikken we over een R&D-afdeling waar zowel Copeland Scroll™ compressoren als Emerson en Alco Controls worden verbeterd en ontwikkeld. Met 1.600 m² is dit het grootste R&D-center van Emerson Climate Technologies in Europa.”

Rond de ontwikkelingstafel zijn de wensen van de markt nooit veraf. “Feedback van klanten vormt de basis voor verdere ontwikkeling”, klinkt het bij Filip Van Hulle en Jack Quadflieg in koor. “Bedrijfsbezoeken zoals de Emerson Days van ECR Belgium zijn belangrijk voor een fabrikant want hij krijgt niet elke dag de kans om met installateurs te praten doordat de verkoop in de meeste gevallen via de groothandel gebeurt. Daar tegenover staat dan weer het voordeel dat een groothandel kan bieden, bijvoorbeeld een strategische voorraad aanhouden in de nabijheid van de installateur voor een snelle levering.”

Summit Scroll™ K5
Een van de verzuchtingen van de markt waarvoor Emerson een oplossing heeft ontwikkeld, was een Scroll™ compressor voor de kleinere capaciteiten met een hoog rendement die tegelijk ook geschikt is voor verschillende types koelmiddel. De ZS Scroll™ compressor bestaat in drie modellen met een vermogen van 1,3 tot 1,8 pk. Opvallende kenmerken zijn het hoog rendement (tot +28% t.o.v. een vergelijkbare hermetische zuigercompressor, inzetbaar met meerdere koelmiddelen (R134a, R448A, R449A, R407F, R407A) en met een groot inzetgebied (verdampingstemperaturen van +10 °C tot -25 °C, lage condensatietemperaturen tot +10 °C).

Of ook nog de nieuwe range Summit K5 Scroll™ compressoren met VVR (Variable Volume Ratio) voor een betere energie-efficiëntie door het verminderen van de stroomconsumptie én overcompressieverliezen bij lage druk. Ook hier worden drie modellen op de markt gebracht: Summit ZB*K5E voor medium temperatuur (vervangt de ZB50 en ZB58), Summit ZF*K5E voor lage temperatuur en Summit Digital K5 voor lage en medium temperatuur. Kenmerken van deze range zijn onder meer het hogere rendement, IP 54 aansluitdoos, dubbele hijsogen voor installatiegemak, inzetbaar met meerdere koelmiddelen inclusief met een laag GWP (R448A, R449A, R450A) en CoreSense diagnose module optioneel beschikbaar met PC interface software.

Digitale Scroll™
Aan het succes van de digitale Scroll™ van Copeland lijkt geen einde te komen. Sinds de introductie in 2006 verdubbelde de verkoop om de drie jaar. Vandaag is er een volledige range voor medium en lage temperaturen beschikbaar met twaalf verschillende capaciteiten van 2 tot 15 pk. Opvallend is dat alle modellen dezelfde footprint hebben (190 x 190 mm) voor optimale rationalisatie en integratie voor de installateur.

“Het succes van de digitale Scroll™ compressor is een plus-plusverhaal”, aldus Jack Quadflieg. “De digitale Scroll™-technologie brengt verschillende voordelen samen, zoals een continue capaciteitsmodulatie van 10 tot 100%, geen beperkingen van het inzetgebied, onmiddellijke aanpassing van de belasting, minder regelmatig in- en uitschakelen van de compressor zodat energieverslindende startstromen tot een minimum worden beperkt, nauwkeurige temperatuurregeling zodat de verdampingstemperatuur kan worden verhoogd voor nog meer energiebesparing en hoogstaande energie-efficiëntie dankzij de lage condensatietemperatuur in de capaciteitsmodulatiemodus.”

De digitale Scroll™ compressor wordt gebruikt in de Copeland EazyCool ZX-reeks, nieuwe condensing units met midden en lage verdampingstemperaturen voor buitenopstelling. “De reeks is er gekomen door aandachtig te luisteren naar onze klanten”, besluit Filip Van Hulle. “We ontdekten de vraag naar de bewezen technologie van de Scroll™ compressor met een compact ontwerp en een performante besturingstechnologie. De ZX-koelunits zijn gebouwd voor ieder type buitentoepassing en kunnen aan een muur of op het dak worden geplaatst. De verbeterde toegankelijkheid, de vooringestelde besturing en de duidelijke interface dragen bij tot een kostenbesparende installatie. Neem hierbij nog de verminderde geluidsproductie, de energiebesparing, bruikbaar met verschillende koelmiddelen, een hoge betrouwbaarheid dankzij de bescherming via diagnose en verminderde life cycling costs en dit is de optimale oplossing voor onder andere de voedingsindustrie, koelcellen, horeca en drankkoelers.”

Door Rudy Gunst, Cool&Comfort.

Klanten van ECR Belgium bezoeken Emerson/DWM Copeland
Verberg boodschap