Assortiment

Deze site werkt prettiger als u javascript aanzet.

Elektronische facturatie ECR-Belgium

Beste klant,

ECR-Belgium biedt u de mogelijkheid om uw factuur elektronisch te ontvangen in Pdf-formaat. De voordelen zijn dat u geen post meer hoeft te openen. De factuur gaat bovendien ook nooit meer verloren. Ze wordt steeds bijgehouden in een handige verzamelbox (Bizmail ONEway box) waarop u kan inloggen. U kan in deze box sorteren, zoeken en/of facturen verwijderen als ze betaald zijn. Het beheer van deze box mag u volledig zelf inrichten en is compatibel met alle internet browsers:
Explorer, Mozilla, Chrome en Safari (iPad).

Hieronder vatten we kort ons aanbod samen.

1. Elektronische factuur
Indien u kiest voor elektronische facturatie krijgt u standaard altijd: een verzamelbox en de facturen in Pdf-formaat. Uw aanvraag tot elektronische facturatie wordt bij ons genoteerd en eerstdaags krijgt u een activatiemail voor de verzamelbox.

 1. Pdf-factuur + Verzamelbox
  Indien u de verzamelbox actief wenst te gebruiken volgt u de instructies op de activatie-mail (zie hieronder: Activatie-mail). Bij ontvangst van de
  Pdf-factuur wordt in de mail een link vermeld naar uw verzamelbox.
 2. Pdf-factuur enkel
  Indien u enkel facturen in Pdf-formaat wenst, mag u de activatiemail negeren. U hebt dan wel geen copie van de factuur en/of manier om uw facturen op te zoeken.
 3. Verzamelbox enkel
  Indien u ook van andere leveranciers facturen ontvangt in uw verzamelbox, heeft u waarschijnlijk de voorkeur om enkel de verzamelbox te gebruiken. U kan op éénvoudige vraag de Pdf factuur laten schrappen. De aankomst van facturen in uw verzamelbox kan u laten melden via Mijn Profiel > Mijn Meldingen > Meldingsmedium: E-mail aanvinken.

2. Print Factuur
Indien u toch nog steeds een papieren factuur wenst te ontvangen, kan dit. Dit is wat we allemaal goed kennen en het meest vertrouwde. We raden u echter af nog te werken met papier omdat papieren facturen verloren gaan en opnieuw aangevraagd moeten worden. Een tijdrovende bezigheid zowel voor u als voor ons. We nodigen u dan ook uit de elektronische factuur uit te proberen en uw bevindingen ons kenbaar te maken. We zijn ervan overtuigd dat de overstap u zal bevallen.

Meest gestelde vragen
ECR-Belgium garandeert tijdens de werkuren support bij vragen of verduidelijkingen. U kan hiervoor steeds terecht op 03/451.21.77
(Afdeling Finance).

1. Activatie-mail = hoe activeer ik mijn verzamelbox?
 1. Na uw aanvraag voor elektronische facturatie wordt u een activatie-mail toegestuurd. Ga naar de webpagina https://start.baswareone.com en log aan met de gebruikersnaam en wachtwoord uit de activatie-mail.

  Elektronische facturatie
 2. Na aanloggen krijgt u de gebruiksvoorwaarden van Basware. Deze moet u accepteren alvorens verder te kunnen.
 3. Uiteindelijk krijgt u volgend scherm te zien met uw verzamelbox. U gaat automatisch naar het Berichtencentrum waar uw facturen worden bewaard in een lijst.

  Elektronische facturatie

2. Waar zijn mijn facturen? Ik krijg die niet meer?
Wanneer u kiest voor elektronische facturatie, krijgt u standaard een factuur in Pdf-formaat (zie voorbeeld hieronder). Indien dit niet zo is, graag contact opnemen met het telefoonnummer 03/451.21.77.

Elektronische facturatie

3. Waar vind ik de verzamelbox?
Indien u niet inlogt op https://start.baswareone.com hebt u geen toegang tot de verzamelbox. Het kan zijn dat u de Activatie-mail niet hebt gezien of dat deze mail toekwam op een onverwacht e-mailadres. Na uw aanvraag voor elektronische facturatie ontvangt u de activatie-mail op het door u doorgegeven e-mailadres. Wij kunnen het e-mailadres voor u opzoeken en een gebruikersnaam en wachtwoord hernieuwing doorsturen. Neem daarvoor contact op met het telefoonnummer 03/451.21.77 indien dit u niet lukt. U kan dit zelf ook door te drukken op Lost your password / username.

Elektronische facturatie

4. Hoe kan ik zelf mijn manier van ontvangen aanpassen?
 1. Pdf-factuur + Verzamelbox
  U ontvangt standaard altijd: een verzamelbox en de facturen in
  Pdf-formaat.
 2. Pdf-factuur enkel
  Indien u enkel facturen in Pdf-formaat wenst, mag u de activatiemail negeren. Dit beheert u dus zelf.
 3. Verzamelbox enkel
  U kan op éénvoudige vraag de Pdf factuur laten schrappen. Dit kan u dus niet zelf aanpassen. Hiervoor telefoneert u naar 03/451.21.77 of u stuurt een mail naar finance@ecr-belgium.be.
5. Hoe kan ik mijn e-mail adres aanpassen?
Indien u uw e-mail adres wenst aan te passen graag ons contacteren op 03/451.21.77 of per mail op finance@ecr-belgium.be. Wij passen dan voor u het e-mail adres voor de ontvangst van Pdf-factuur aan.

In de verzamelbox past u uw e-mailadres zelf aan op volgende manier:
 1. Log aan op https://start.baswareone.com. Ga naar Mijn Profiel.

  Elektronische facturatie

 2. b. Ga naar Mijn persoonlijke gegevens (onderaan) en geef een nieuw
  e-mailadres in. Geef je geboortedatum hogerop in en druk op bevestigen.

  Elektronische facturatie
Verberg boodschap